Pokret Ne davimo Beograd osuđuje odluku policije da zabrani Europrajd, i zahteva da se svim našim građanima omogući da slobodno slave svoju različitost, održavaju manifestacije koje oni smatraju da su važne, na način na koji oni smatraju da treba, ukoliko nikoga ne ugrožavaju i ne pozivaju na mržnju, kao što Europrajd svakako ne radi.

„Oko ljudskih prava nema kompromisa. Borba za solidaran i slobodan grad jeste ono čemu svakodnevno težimo, i to su osnovne vrednosti bez kojih nema istinske promene u našem društvu”, izjavio je šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, Dobrica Veselinović.

Pokret Ne davimo Beograd podržava kontinuiranu borbu za ljudska prava kako na ulici, tako i u institucijama.

Slobode i prava, a naročito prava manjina, nisu poklonjene nego su kroz dugu borbu izborena civilizacijska dostignuća. LGBT+ pokret još od 1969. godine i Stounvolskih pobuna u SAD-u predstavlja pokret koji se bori za solidarnost, slobodu, ljubav, jednakost. Upravo ove vrednosti zastupa i Pokret Ne davimo Beograd još od svog osnivanja. Borba za solidaran i slobodan grad jeste ono čemu svakodnevno težimo, i to su osnovne vrednosti bez kojih nema istinske promene u našem društvu.

Niko nije slobodan, dok svi nismo slobodni! Vidimo se u subotu da se zajedno borimo za solidarno društvo po meri svih nas.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.