Tri meseca od konstituisanja Skupštine grada Beograda, nova gradska vlast nije formirala savete i komisije u kojima svoje mesto treba da zauzmu i predstavnici opozicije. Od starta novog saziva Skupštine postalo je jasno da će opozicija imati oštre kritike na rad naprednjačkih vlasti, a posebno odbornici i odbornice Ne davimo Beograd i koalicije Moramo kao najveća opoziciona grupa.

“Da je zaista po sredi strah od prisustva opozicije u ovim telima, mogli smo da vidimo na prvoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica. Tada je odbornik Srpske napredne stranke, Branislav Milićević – Branko Kockica, prekidao, ućutkavao, omalovažavao – i na kraju gađao zgužvanim dnevnim redom našu predstavnicu Olgu Manojlović Pintar i mene, zbog toga što smo se usprotivile kršenju poslovnika i zahtevale dostojanstven rad ovog tela.” – izjavila je Natalija Simović, odbornica Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

Gradske komisije i saveti su važna tela jer ona razmatraju ključna životna pitanja građana od sprovođenja javnih nabavki, preko komunalnih usluga, vodoprivrede, snabdevanja gorivom, do stanovanja ili saobraćaja.

“Pored odbornika, u ova tela je moguće uključiti i stručnjake i naučne radnike. Umesto da se ovo iskoristi kako bi se gradskim pitanjima bavili na što bolji način, gradska vlast beži od diskusije, kritike, ali i stručnosti, jer bi na taj način otkrila svoje prave namere, a to je vođenje grada tako da odgovara malom broju povlašćenih pojedinaca.” – poručio je Dobrica Veselinović i zaključio da bi uključivanje stručnjaka doprinelo izgradnji zdravih, funkcionalnih i demokratskih sistema u našem gradu, sa ciljem zaštite javnog dobra i obezbeđenja kvalitetnog života svih građana.

Ovim putem javno pozivamo predsednika Skupštine grada Nikolu Nikodijevića da ispuni svoju obavezu i pristupi formiranju svih ostalih saveta i komisija grada.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.