Današnja konferencija za štampu Aleksandra Vučića na kojoj je obavestio građane da je, između ostalog, odlučio da Ana Brnabić nastavi da obavlja dužnost v.d. premijerke Srbije do 2024. godine, pokazala je više nego jasno svu pogubnost vlasti ovog čoveka i korumpirane bratije okupljene oko njega.

Jer, kada stavimo po strani teatralne bravure Predsednika, stanje u kome se Srbija nalazi je više nego tragično:

• Srbija je zemlja u kojoj država ne može da obezbedi poštovanje elementarnih ljudskih i građanskih prava. Poslednji put smo ovako imali državu na kolenima pre više od jedne decenije, onda kada je upravo Aleksandar Vučić bio u istom stroju sa raščinjenim monasima i kriminalcima koji propovedaju moralne vrednosti. Šta više, ispada da poštovanje ljudskih prava u Srbiji zavisi od hira Aljbina Kurtija, a ne od Aleksandra Vučića ili naših državnih organa.
• Srbija je zemlja u kojoj jedan čovek odlučuje ko će biti premijer prema tome kako ga dojme govori poslanika. U Srbiji Ustav, zakoni i institucije mogu da opstanu samo kao ukras vlasti Aleksandra Vučića. Onda kada zaprete da njegovu vlast ograniče, tada ih je dozvoljeno ignorisati, kršiti i ponižavati.
• Srbija je zemlja u kojoj niko ne sme da pita čoveka koji se pita za sve ko je odgovoran što je EPS pred potpunim kolapsom, što su nam akumulacije ispražnjene pre više meseci iako se znalo da dolazi suša, što nam termoelektrane ne rade jer nisu na vreme remontovane, što nemamo dovoljno uglja, jer opet, da li iz neznanja ili zbog korupcije, neko nije obezbedio otkrivku na kopovima. Može li Aleksandar Vučić da nam objasni zašto je EPS danas, posle njegove desetogodišnje vladavine, u gorem stanju nego za vreme sankcija?

Izbor Ane Brnabić za v.d. premijerku Srbije samo je potvrda onoga što je više nego jasno sada već mesecima. Aleksandar Vučić i vlast SNS nema ni elementarnu ideju kako da vodi ovu zemlju u novim okolnostima. Bez politika, bez programa i bez vizije, vode državu od danas do sutra. Više nije moguće prikrivati sve propuste i greške koji su posledica toga što Srbiju vodi neko ko je sebi prigrabio vlast za čije vršenje očigledno niti je sposoban, niti ima potrebna znanja. Sve što mu je ostalo jeste da lažima, klevetama, teatralnim ispadima i plašenjem građana brani kako zna i ume svoj rejting.

Pokret Ne davimo Beograd je od svog osnivanja upozoravao građane da će cena vladavine Aleksandra Vučića rasti iz dana u dan i da će nju upravo oni morati da snose. Došli smo do toga da se na oltar ove bahate, korumpirane i kriminalne vlasti žrtvuje jedan EPS. Preskupa tiranida jednog čoveka skromnih sposobnosti za sve osim za radikalsku politiku laži, mržnje i sukoba preti da Srbiju još jednom usmeri ka slepom koloseku istorije. Pokret Ne davimo Beograd će se boriti svim silama da stane na put propadanju naše zemlje i mi smo zahvalni građanima Srbije što su nam dali priliku da to radimo i iz klupama naše Skupštine. Pozivamo sve građane Srbije koji nisu voljni da budu podanici i kojima je u srcu slobodna, demokratska, solidarna i poštena Srbija da nam se pridruže u ovoj borbi.

Pročitaj i ovo:

Protest povodom najave rušenja Hotela Jugoslavija

Povodom najave rušenja hotela Jugoslavija i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, koji je u suprotnosti sa potrebama građana i očuvanjem kulturno-istorijskog nasleđa ovog dela Beograda, Zeleno-levi front organizovaće protest u subotu, 27. aprila 2024. godine, sa početkom u 12h, ispred hotela Jugoslavija.

Robert Kozma za Vreme: Biram borbu!

Kriminalni režim odavno nema legitimitet. Jasno je da u Srbiji nema demokratije. Izlaskom na izbore ne daje mu se legitimitet, kao što se ni prihvatanjem mandata u Narodnoj skupštini ne priznaje da su izborni uslovi bili pošteni ili da nije bilo krađe.