Poštovani predsedavajući, zahvaljujem na datoj reči.

Moje ime je Jelena Jerinić, prvi put sam poslanica u Narodnoj skupštini i članica sam poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo

Čuli smo danas biografiju kandidata za predsednika parlamenta. Kandidat je obrazovana i svestrana osoba i na tome mu treba čestitati. Međutim, uspesi u obrazovanju i nauci nisu ono što ga je preporučilo za ovu poziciju. Danas u Srbiji nije mnogo važno ko je kandidat za predsednika parlamenta, niti kakve su mu kvalifikacije.

Ovog kandidata predložio je jedan čovek, sa pozicije predsednika političke stranke, bez ikakvog ustavnog i zakonskog osnova, a onda su članovi te stranke, kao poslušnici svoga predsednika, aklamacijom potvrdili da je baš on njihov kandidat. U tom smislu, ovde bismo danas mogli da raspravljamo o kandidaturi bilo kog drugog člana ili članice Srpske napredne stranke.

Jasno je da on nije naš kandidat i da mi nećemo glasati za njegov izbor. Mi smo ovde da zastupamo sve građane i građanke Srbije koji osećaju da im je država oduzeta.

Zbog toga ja danas želim da se obratim budućoj parlamentarnoj većini, bez obzira ko će je činiti.
Poštovane koleginice i kolege, nemojte zaboraviti da ste i vi predstavnici tih građana i građanki koji se osećaju izneverenim i čije su institucije urušene od strane onih koje danas predstavlja Vladimir Orlić.
Zbog izbornog sistema za koji se grčevito držite, u kom je cela Srbija jedna izborna jedinica, svi smo mi predstavnici svih građana i građanki Srbije. Želeli to vi ili ne, i vi ste, kao i ja, predstavnik i zgubidana i lažnih ekologa i svih patkara, kao i svih onih koji danas na ulicama i putevima Srbije protestvuju protiv režima koji ih sa druge strane na svakom koraku omalovažava i koji ih se svakodnevno odriče.

Zahvaljujem.

Pročitaj i ovo:

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.