Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd učestvuju u radu 35-tog Saveta Evropske partije zelenih u Rigi na kojoj su pozvali na bližu regionalnu saradnju Zelenih partija regiona i održali seriju važnih sastanaka sa predstavnicima Zelenih širom Evrope.

Biljana Đorđević je govorila na posebnoj sesiji Saveta Zelenih posvećenoj regionalnoj saradnji na Balkanu i potencijalu članstva zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji. Đorđević je istakla neophodnos regionalne saradnje, ko i to da zeleno-leve političke snage mogu u budućnosti preokrenuti proces autokratizacije regiona, ali da je potrebno da se EU reaktivira i u Srbiji i na Balkanu tako da se umesto podrške stabilokratama iskrenije otvori pitanje kvaliteta demokratije, odnosno ponovne demokratizacije.

Dobrica Veselinović je učestvovao na panelu o uspostavljanju energetski efikasnih gradova na Zapadnom Balkanu i poručio: “Neke od glavnih tema za saradnju u regionu su ulaganje u javni gradski prevoz, uspostava finansijskih instrumenata za energetsku efikasnost i izolaciju stambenih jedinica, ali i razvoj regionalne železničke infrastrukture kao efikasnog i održivog prevoza.

Tročlana delegacija pokreta koju čine Biljana Đorđević, Robert Kozma i Dobrica Veselinović sastala se sa generalnom sekretarom Zelene partije Nemačke Emili Buning sa kojom smo razgovarali o načinima kako da se što više građana uključi u politički rad naših organizacija.

Bila je ovo prilika da se sastanemo i sa evroposlanicom iz grupe Zelenih Gvendolin Delbos Kornfild, koja je takođe i članica Delegacije Evropskog parlamenta za Odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija. Pričali smo o uslovima u kojima su održani izbori u Srbiji i činjenici da oni na republičkom nivou ni posle dva meseca nisu završeni kao i o problemima u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.