Kontrolor ispred koalicije MORAMO i Ne davimo Beograd, na izbornom mestu 75, u Zemunu, Đorđe Trajković, napadnut je nakon što je otkrio i snimio stranačke aktiviste SNS-a koji koristeći paralelni izborni spisak idu od vrata do vrata i zovu ljude na glasanje.

Naime, u toku izlaska na teren, kada je u zgradi u kojoj je trebalo da kontroliše glasanje nepokretnog lica van izbornog mesta, Trajković je primetio stranačke aktiviste SNS-a koji su koristili paralelni birački spisak i od vrata do vrata pozivali ljude na glasanje. Trajković je napadnut prvo od strane Gorana Jakimova, jednog od članova izborne komisije, sa strane SNS-a, a zatim i od batinaša koje je pozvao i koji su Trajkoviću oteli telefon i obrisali snimak. Na sreću, Trajković je uspeo da ga odmah pošalje našem štabu. Napad je prijavljen policiji i protiv napadača podnećemo krivične prijave. 

Fizički napadi i pritisci na kontrolore i aktiviste opozicionih organizacija pokazuju nam da je režim u strahu od gubitka vlasti u Beogradu. Pozivamo sve građane da glasaju.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.