Danas je na biračkom mestu 13, na Zvezdari, napadnut kandidat za odbornika gradske skupštine Grada Beograda, Miloš Vučković, nakon što je prišao licima koja su ispred ovog biračkog mesta vršila pritisak na birače, vodila paralelni spisak i instruisali građane kako da glasaju. 

Nakon što im je prišao, grupa SNS batinaša ga je okružila i prvo vređala da bi ga zatim jedan od njih više puta udario i izbio mu telefon iz ruke. Vučković, na sreću, nije pretrpeo teže povrede. Napad je prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta, ali nije privela napadača, koji je ušao u biračko mesto. 

Pogledajte video napada na LINKU.

Nakon što je na lice mesta došao i Radomir Lazović, kandidat koalicije MORAMO za narodnog poslanika, ista grupa ljudi i lice koje je napalo Miloša Vučkovića, uputili su mu pretnje da će ga naći, da znaju gde živi i da će mu napasti porodicu. 

Pokret Ne davimo Beograd poziva policiju da radi svoj posao i da napadače odmah procesuira i obezbedi da se izborni dan odvija bez smetnji i napada. 

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.