Stefan Tasić, koordinator obuke kontrolora iz pokreta Ne davimo Beograd i predizborne koalicije “Moramo”, u intervjuu za AlJazeeru tvrdi da se veliki broj građana javio sa takozvanim fantomskim pozivima na glasanje. Iako se deo ovih slučajeva može objasniti administrativnim razlozima, zabrinutost za legitimitet izbornog procesa postoji. Međutim, učešće koalicije “Moramo” na izborima se ne dovodi u pitanje:

Mi trenutno sa pravnim timom definišemo strategiju po ovom pitanju, i po mnogim drugim pitanjima, pre svega po pitanjima mogućih neregularnosti koja se mogu javiti na sam izborni dan.
U tom smislu mi smo na ovome radili preko godinu dana, spremni smo na različite scenarije, i ništa nas ne može iznenaditi. Što se tiče same kampanje i naše aktivnosti na terenu, tu neće doći do nekih promena, mi ćemo raditi kao i do sada.

Pročitaj i ovo:

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.