Kandidat za gradonačelnika koalicije MORAMO, Dobrica Veselinović, izjavio je danas da Beograd moramo da razvijamo na transparentan način i u skladu sa potrebama građanki i građana, a ne privatnih tajkunskih investitora. Poručio je da Ne davimo Beograd i koalicija Moramo imaju plan da zaustave bespravne gradnje u vodozaštićenom području, nasipanje stotina hiljada kubika zemlje tamo gde je to zabranjeno, izgradnju čvrstih i neadekvatnih objekata, vožnju automobila i teških kamiona po nasipu gde je saobraćaj zabranjen, kao i pretvaranje državnog zemljišta u privatni posed.

“Svih ovih godina borili smo se protiv bespravne gradnje na Savskom nasipu i zalagali se za očuvanje vodoizvorišta, nulta tolerancija za bespravnu gradnju širom grada, a pogotovo na Savskom nasipu i zaštićenim područjima” – poručio je Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO.

“Čim dođemo na vlast, odbićemo zahteve za legalizaciju svih nelegalnih vikendaša na Savskom nasipu, a nasip ćemo zaštiti da se po njemu ne voze motorna vozila, zaštitićemo vodoizvorište da se na bunarima ne grade vikendice, nasip ćemo prenameniti da postane biciklistička i pešačka staza i koristiće je svi građani, ne samo privilegovani pojedinci koji su tu izgradili vikendice.” – poručio je Zoran Bukvić, kandidat za sekretara za saobraćaj pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO.

Pročitaj i ovo:

Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin: Izborima ćemo upoznati sugrađane da postoji alternativa

Senka Jankov iz koalicije Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin rekla je gostujući u Marker razgovoru da razlog zašto opozicija u Zrenjaninu ide u dve kolone na izbore koji se održavaju 2. juna jeste, jer je, kako kaže, došlo do razilaženja u načinu na koji će prići građanima, međutim dodaje da i dalje postoji želja za saradnjom. Kaže i da se nada da će u 20 dana koliko je ostalo do izbora uspeti da upoznaju sugrađane sa tim da, kako kaže, postoji alternativa.