Na današnji dan pre 24 godine započela je NATO vojna agresija i bombardovanje SR Jugoslavije.

Vojna agresija nikada ne može biti rešenje, nego je put u pustoš, nove zločine i nepravde. Srbija je dvadeseti vek završila izopštena, razorena, napadnuta od strane najmoćnijeg vojnog saveza na svetu. Vreme je da se Srbija napokon oslobodi istih onih vlastodržaca, koji su pre više od dve decenije svesno širili mržnju među narodima i da krene putem pomirenja u regionu.

Nažalost, i 24 godine kasnije, isti oni koji su tada vodili Srbiju i gurnuli je u međunacionalne podele i sukobe, organizuju sebi miting i hvalospev, kako bi prekrojili gorku istinu da su se upravo oni obogatili u ratu i na tuđoj bedi. Pokušavaju da još jednom poture laž o sopstvenom patriotizmu. Ti isti ljudi opet nas dele po drugim osnovama, ali sa jednakom željom – da oni profitiraju, a mi budemo posvađani i međusobno sukobljeni.

Međutim, Srbija vrlo dobro zna i pamti da su se upravo oni čija nas je neodgovorna politika dovela do ambisa, useljavali u luksuzne stanove u Beogradu, dok su roditelji sahranjivali decu, a kolone izbeglica napuštale svoje domove. Nema reči koje mogu opisati gnev koji svi mi osetimo, kada znamo da su tadašnji, a nažalost i sadašnji vlastodršci, iskoristili rat za sopstveno bogaćenje, dok su nad drugima su počinjeni najstrašniji zločini. Isti gnev i bol moramo da osetimo bez obzira da li se radi o ubijenim pripadnicima srpske, albanske, romske ili bilo koje druge nacionalnosti.

Da li danas Srbija ima snage da se jednom zauvek otarasi onih koji su huškali sopstvene građane da idu jedni protiv drugih? Mi verujemo da ima! I da je vreme da profesionalni mrzitelji i uzurpatori javnog prostora i resursa odgovaraju za svoja nedela.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.