GARDIJAN: Nova globalna studija povezuje depresiju i samoubistva sa zagađenjem vazduha

Zagađenje česticama analizirano u studiji rezultat je sagorevanja fosilnih goriva u vozilima, domaćinstvima i industriji. Istraživači su istakli da novi dokazi dodatno potkrepljuju potrebu da se odreaguje na ono što Svetska zdravstvena organizacija naziva "tiho vanredno stanje u javnom zdravlju" kao posledica vazdušnog zagadjenja.

20. 12. 2019.|

DANAS: Građane Srbije ubija vazduh koji udišu

Iako je Srbija ekstremno zagađena, vlasti i dalje ne reaguju. Beograd, Bor, Smederevo, Užice, Novi Sad, Niš, Valjevo samo su neki od gradova u Srbiji u kojima je vazduh danima ekstremno zagađen, pokazuje mapa zagađenja Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA), a nadležni ne čine ništa da ovo katastrofalno stanje reše.

20. 12. 2019.|

Građanski front: Pritisci u Kraljevu jasan znak da smo na dobrom putu

Građanski front osuđuje nove sabotaže kojima gradska vlast Kraljeva pokušava da ograniči delovanje naše članice, Lokalnog fronta. Po četvrti put je našim saborcima iz Kraljeva onemogućeno korišćenje skupštinske sale u kojoj ovaj put nisu dobrodošli gosti i posetioci tribine "Nasilje nad medijima - novinarke" na kojoj treba da govore Tamara Skrozza, Jovana Gligorijević i Danica Vučenić.

18. 12. 2019.|
Go to Top