Pozivamo građane na protest “Srbjia protiv nasilja” i molim vas da pozovemo sve na protest i one koji se dvoume. Protest u petak, će početi ispred Vlade Srbije, odatle će se građani kretati Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink, saopšteno je na konferenciji za novinare opozicije narodni poslanik Radomir Lazović.

„Ova televizija ne da nije promenila uređivačku politiku već započinje novi rijaliti. Uvredljivim spotovima nastavlja širenje mržnje. I nije samo u pitanju samo televizija Pink već i TV Hepi. Tim televizijama mora da se onemogući zloupotrebljavanje nacionalne frekvencije. Zato je i zahtev sa protesta da im se onemogući korišćenje tog nacionalnog dobra. Za one koji ne mogu da hodaju celom rutom, pozivamo ih neka samo dođu do televizije Pnk jer Srbjia mora da postane mesto gde se ne plašimo“, rekao je Lazović poslanik Zeleno-levog fronta.

Lazović je rekao i da se u Skupštini dogodio „skandalozan događaj“ kada je policija sprečila kretanje i delovanje poslanika opozicije.

„Nama je onemogućeno da uđemo u salu kroz sve ulaze, osim kroz jedan. Jedan od bokserskih šampiona je bio angažovan da spreči opoziciju. Ograničavanje kretanja narodnim poslanicima od strane kordona policije je još jedan razlog zašto treba pozvati građane na protest“, rekao je Lazović.

Podsećamo, Gradjanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.