Pozivamo građane na protest “Srbjia protiv nasilja” i molim vas da pozovemo sve na protest i one koji se dvoume. Protest u petak, će početi ispred Vlade Srbije, odatle će se građani kretati Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink, saopšteno je na konferenciji za novinare opozicije narodni poslanik Radomir Lazović.

„Ova televizija ne da nije promenila uređivačku politiku već započinje novi rijaliti. Uvredljivim spotovima nastavlja širenje mržnje. I nije samo u pitanju samo televizija Pink već i TV Hepi. Tim televizijama mora da se onemogući zloupotrebljavanje nacionalne frekvencije. Zato je i zahtev sa protesta da im se onemogući korišćenje tog nacionalnog dobra. Za one koji ne mogu da hodaju celom rutom, pozivamo ih neka samo dođu do televizije Pnk jer Srbjia mora da postane mesto gde se ne plašimo“, rekao je Lazović poslanik Zeleno-levog fronta.

Lazović je rekao i da se u Skupštini dogodio „skandalozan događaj“ kada je policija sprečila kretanje i delovanje poslanika opozicije.

„Nama je onemogućeno da uđemo u salu kroz sve ulaze, osim kroz jedan. Jedan od bokserskih šampiona je bio angažovan da spreči opoziciju. Ograničavanje kretanja narodnim poslanicima od strane kordona policije je još jedan razlog zašto treba pozvati građane na protest“, rekao je Lazović.

Podsećamo, Gradjanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.