Poštovani predsedavajući, zahvaljujem na datoj reči.

Moje ime je Jelena Jerinić, prvi put sam poslanica u Narodnoj skupštini i članica sam poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo

Čuli smo danas biografiju kandidata za predsednika parlamenta. Kandidat je obrazovana i svestrana osoba i na tome mu treba čestitati. Međutim, uspesi u obrazovanju i nauci nisu ono što ga je preporučilo za ovu poziciju. Danas u Srbiji nije mnogo važno ko je kandidat za predsednika parlamenta, niti kakve su mu kvalifikacije.

Ovog kandidata predložio je jedan čovek, sa pozicije predsednika političke stranke, bez ikakvog ustavnog i zakonskog osnova, a onda su članovi te stranke, kao poslušnici svoga predsednika, aklamacijom potvrdili da je baš on njihov kandidat. U tom smislu, ovde bismo danas mogli da raspravljamo o kandidaturi bilo kog drugog člana ili članice Srpske napredne stranke.

Jasno je da on nije naš kandidat i da mi nećemo glasati za njegov izbor. Mi smo ovde da zastupamo sve građane i građanke Srbije koji osećaju da im je država oduzeta.

Zbog toga ja danas želim da se obratim budućoj parlamentarnoj većini, bez obzira ko će je činiti.
Poštovane koleginice i kolege, nemojte zaboraviti da ste i vi predstavnici tih građana i građanki koji se osećaju izneverenim i čije su institucije urušene od strane onih koje danas predstavlja Vladimir Orlić.
Zbog izbornog sistema za koji se grčevito držite, u kom je cela Srbija jedna izborna jedinica, svi smo mi predstavnici svih građana i građanki Srbije. Želeli to vi ili ne, i vi ste, kao i ja, predstavnik i zgubidana i lažnih ekologa i svih patkara, kao i svih onih koji danas na ulicama i putevima Srbije protestvuju protiv režima koji ih sa druge strane na svakom koraku omalovažava i koji ih se svakodnevno odriče.

Zahvaljujem.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.