Inicijativa Ne davimo Beograd učestvovala je na danas održanim razgovorima opozicionih organizacija i ponovila svoje stavove o koordinisanju napora za smenu kriminalnog režima Srpske napredne stranke.

Iznet je stav da bi opozicione organizacije na izbore trebalo da izađu sa svojim prirodnim ideološkim ili programskim partnerima, tako da neprincipijelna partnerstva, koja su karakteristična za nastup u jednoj koloni, nikoga ne odbiju, već da se građanima ponudi da glasaju za one opcije koje smatraju najboljim. Ovakav pristup, uz koordinaciju i saradnju na konkretnim pitanjima kao što je kontrola izbora, borba za slobodne medije, kao i borba protiv nasilja, može dovesti do toga da se veliki broj građana odluči ne samo da izađe na birališta, već i da uzme direktnu ulogu u kampanji ili kontroli izbora.

Inicijativa Ne davimo Beograd će konkretniju saradnju ostvariti sa onim organizacijama i pojedincima koji u prošlosti nisu imali vodeću ulogu u devastaciji našeg društva, razaranju institucija i siromašenju građana, jer smatramo da su nam potrebni novi, neokaljani ljudi, nove ideje i progresivne politike kako bismo zaista mogli da se izborimo da u Srbiji živimo dobro.

Takođe, smatramo da najveći potencijal za početak smene naprednjačkog režima postoji u Beogradu i inicijativa Ne davimo Beograd će upravo na beogradskim izborima uložiti najveći napor kako bismo prvo naš grad oslobodili od kriminalne naprednjčke ekipe. Smatramo da bi ovo bila velika stvar i nezaustavljiva grudva koja čini lavinu promena i za celu Srbiju.

Pročitaj i ovo:

Ukinimo BusPlus: Apexu istekao ugovor

Nakon što je firmi Apex Solution Technology istekao ugovor za sistem naplate javnog prevoza BusPlus, inicijativa Ne davimo Beograd poziva grad da odustane od ovog štetnog posla i vrati naplatu u nadležnost grada.