Inicijativa Ne davimo Beograd i ove jeseni sprovodi akciju sadnje “Za naš zeleni grad” sa građanima i građankama. Na 70 adresa širom grada, zasadićemo 80 sadnica voća. Ovog vikenda akcija je sprovođena na Novom Beogradu, Čukarici, Banjici, Starom gradu, Vračaru, u Rakovici, Zemunu i Surčinu, a sledećeg se nastavlja na Zvezdari i Voždovcu. Ovo je jedna u nizu sličnih akcija u kojima smo do sada posadili više stotina stabala u Beogradu.

Naš grad, kao i priroda u njemu, postao je žrtva politike ličnog interesa i profita, mesto zagađenog vazduha, mesto na kome se učestalim sečama drveća ugrožava pravo građana da žive u zdravoj sredini i narušava izgled prirodnih dobara i zelenih površina.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, vazduh u Beogradu je iz godine u godinu III kategorije, što znači prekomerno zagađen, zbog prekoračenih vrednosti čestica PM 10 i PM 2.5. Beograd, kao i drugi gradovi Srbije, nalazio se mnogo puta na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta.

“Za svaku akciju sadnje koju sprovodimo vlada veliko interesovanje građana i građanki, što nam uliva veliko zadovoljstvo i odlučnost da se borimo da Beograd postane dobro i zdravo mesto za život”, poručuje Jasmina Šuša, organizatorka akcije i koordinatorka Grupe za zaštitu životne sredine inicijative Ne davimo Beograd.

Pridružite nam se da se zajedno izborimo da oslobodimo Beograd od naprednjačkog režima i od njega napravimo dobar grad za sve: https://nedavimobeograd.rs/uclani-se/

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.