Posle niza prodaja imovine grada Beograda, poslovnog prostora, zgrada, stanova, brzoplete prodaje Palate “Beograd” i Centra “Sava”, trend rasprodaje javne svojine pod ovom gradskom administracijom se, nažalost, nastavlja i u 2021 godini.

sazonova

Ovoga puta na redu je lokal u Sazonovoj ulici broj 28. na Vračaru, za koji je pre neki dan oglašeno javno nadmetanje na sajtu Grada Beograda.
Oglašen je prostor od 43m2 po početnoj ceni od 90.300 eura, pa ovim putem najavljujemo da ćemo ispratiti i ovo javno nadmetanje i javnost obaveštavati o ishodu.

Kuriozitet sa ovim prostorom predstavlja to da je on nekoliko godina bio korišćen kao sedište Saveza slepih i slabovidih Vračara, ali nažalost ovo udruženje neko vreme nije uspevalo da obezbedi sredstva za plaćanje ovog prostora, te je bilo prinuđeno da se iseli iz njega.

sazonova2

Kao što nam i ovaj primer pokazuje, evidentno je da brojnim udruženjima građana, penzionera, komšijskim inicijativama, organizacijama i pojedincima nedostaje prostor za okupljanje, druženje, smeštaj, rad i prezentaciju programa u različitim oblastima, od kulture, preko socijalne zaštite do obrazovanja i sporta.

Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama.

Pročitaj i ovo: