Pokret Ne davimo Beograd smatra da je neprihvatljivo da u sred leta građani i građanke Beograda skoro dva dana ostanu bez pijaće vode.

Nestručnim i nedomaćinskim poslovanjem javnim preduzećima i bahatim upravljanjem Gradom Beogradom Srpska napredna stranka uspela je da sve javne sisteme dovede do ruba kolapsa, a građane i građanke Beograda ostavi bez važnih usluga.

Umesto da građani imaju sve bolju, jeftiniju i kvalitetniju uslugu, zbog vlasti Srpske napredne stranke, imamo situaciju da smo u mnogim delovima Beograda više od 36 sati bez vode. 

Ovaj odnos dodatno zabrinjava, jer će u budućnosti klimatske promene dovesti do sve češćih suša pa u skladu sa tim naš odnos prema najvrednijem resursu – vodi, kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji mora biti krajnje ozbiljan i strateški postavljen zarad budućih generacija.
Ne davimo Beograd se zalaže za transparentnije i demokratičnije upravljanje javnim preduzećima i veću građansku kontrolu i nadzor nad radom javnih komunalnih preduzeća u Beogradu.

Pročitaj i ovo:

  • bgmetro

Metro ZA potrebe građana, a ne profit tajkuna

Pokret Ne davimo Beograd uputiće primedbe na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu koji je na javnom uvidu. Naime, predloženi plan za metro nije u interesu građana, već isključivo tajkuna koji su zainteresovani za gradnju na livadama koje povezuje izabrana trasa. Ukoliko se već odustalo od višedecenijskog plana za prvu liniju metroa, ne sme se propustiti prilika da metro poveže najgušće naseljene oblasti grada i tako smanji gužve i ubrza kretanje kroz grad. To prema postojećem planu nije slučaj.

Nova podrška javnih ličnosti “Povelji za dobar grad” pokreta Ne davimo Beograd

Nova grupa javnih ličnosti i nezavisnih intelektualaca podržala je “Povelju za dobar grad”, pokreta Ne davimo Beograd. Podršci planu, kako da Beograd postane dobar grad za sve njegove građane, pridružili su se muzičari Branko Golubović Golub, pevač grupe Goblini i Nebojša Despotović iz benda Duboka Ilegala, zatim profesorka Srbijanka Turajlić, društveni aktivista Gordan Paunović, psihoterapeutkinja Aurelija Đan, sociološkinja Jana Šarić, aktivistkinja za ženska prava Maša Elezović i IT stručnjak Ivan Milošević. Podršku povelji dali su i pesnik Stevan Tatalović, književna prevoditeljka, novinarka i spisateljica Mirjana Ognjanović i antropološkinja Irena Molnar.