Pozivamo građane da iskoriste svoje pravo i apelujemo da se prijave za isplatu 100 evra pomoći građanima i građankama sa prijavljenim prebivalištem u Srbiji. Ukoliko ne preuzmete novac, postoji velika verovatnoća da će Srpska napredna stranka i njeni sateliti zloupotrebiti ovaj novac za finansiranje svojih kriminalnih aktivnosti, kao što su plaćene bakljade, angažovanje batinaša, rušenje objekata i uništavanje prirode i ostala održavanja funkcionisanja režima koji ide ka diktaturi.

Prijavu je moguće učiniti preko sajta Uprave trezora na: https://idp.trezor.gov.rs/register-account

Takođe, inicijativa Ne davimo Beograd poziva sve građane i građanke, da ukoliko im ovaj novac nije preko potreban, ceo iznos ili deo iznosa doniraju u humanitarne svrhe ili za potrebe borbe protiv režima Srpske napredne stranke.

Ukoliko želite da pomognete oslobađanje našeg grada, možete ih donirati inicijativi Ne davimo Beograd:
https://nedavimobeograd.rs/doniraj/

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd predlaže razdvajanje izbora

Zahtevamo razdvajanje predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji kako Aleksandar Vučić ne bi bio kandidat i za prdsednika mesne zajednice i za predsednika države. Takođe, umesto jedne neprincipijelne kolone, bolja je prirodna programska saradnja sličnih organizacija koja će imati potencijal da motiviše i okupi ljude i da izađu i glasaju, ali jednako bitno, uključe se u kontrolu izbora.

Društveni pokreti – nova nada za region

Ne davimo Beograd i Institut za filozofiju i društvenu teoriju domaćini su Danijeli Dolenec iz političke platforme „Možemo“ (HR) i Dritanu Abazoviću iz građanske platforme URA (CG) koji će se na tribini "Društveni pokreti – nova nada za region" uključiti online, dok će Bojan Baća iz koalicije “Crno na bijelo” (CG) i Dobrica Veselinović i Biljana Đorđević iz „Ne davimo Beograd“ (SRB) učestvovati u razgovoru iz Dorćol Placa gde vas pozivamo da nam se pridružite. Razgovor će voditii Jelena Vasiljević iz Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.