Pokret Ne davimo Beograd poržava stanare bloka 8 na Novom Beogradu koji su nezadoboljni najavljenom izgradnjom stambeno-poslovne zgrade na mestu sadašnjeg poslovnog objekta poznatog kao TC „Centrotekstil“.

Stanari novobeogradskog bloka 8 ušli su u 2022. godinu odlučni da nastave sa borbom protiv planirane izgradnje višespratnice u njihovom bloku. Prva konkretna akcija je novi sastanak u subotu, 15. januara u 11 časova na dečijem igralištu ispred zgrade “Kineski zid” na kojem žele da upoznaju širu javnost sa problemima sa kojima su suočeni.

Pokret Ne davimo Beograd od prvog sastanka komšija koji se desio prošle godine pruža punu podršku stanarima ovog bloka u borbi protiv naleta investitorskog urbanizma. Potpuno smo svesni da bi se novom gradnjom trajno umanjio kvalitet stanovanja, značajno smanjila slobodna zelena površina, zaklonio vidik, uvećali saobraćajni problemi ali i ugrozila stabilnost zgrada zbog kopanja temelja u neposrednoj blizini.

Pošto se ovakvo nasilje ne sme dozvoliti, pozivamo sve građane da iskažu solidarnost i da svojim prisustvom na sastanku u subotu zajedno osnažimo borbu za pristojan život, i građana bloka 8, ali i svih naših sugrađana koji se suočavaju sa sličnim problemima.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.