Иницијатива Не давимо Београд остаје при ставу да је бојкот избора у оваквим условима једини исправан пут на коме сви опозициони актери, потписници документа о заједничким условима за спровођење слободних и поштених избора, треба да остану.

Изборни дан
Овај документ је у децембру прошле године потписао велики број парламантарних и ванпарламентарних опозиционих савеза, странака и покрета, а у њему се захтева спречавање злоупотреба бирачког списка и јавних ресурса у кампањи, контрола изборног процеса, контрола изборних радњи и изборног дана, као и кривичне санкције против оних који те злоупотребе врше. Посебно је издвојен део који се односи на успостављање фер медијских услова и адекватног извештавања. Детаљније доступно на ЛИНКУ.

На састанку, на коме су присуствовале све опозиционе странке и покрети, изнели смо став да је евидентно да нема никаквих помака, нити рада, на остваривању захтева опозиције који су потписани и предати у децембру прошле године, као ни да нема назнака да ће бити уважене препоруке организација цивилног друштва и експертског тима 1 од 5 милиона.

Иницијатива Не давимо Београд сматра да фер изборни услови и слободни медији, као и нулта толеранција на насиље према политичким неистомишљеницима, морају бити заједничка борба свих демократских организација, партија, покрета или странака.