Firma Beograd na vodi, danas je kao jedini ponuđač i po početnoj ceni kupila zemljište površine 55.169 kvadratnih metara koje se nalazi uz Radničku ulicu, u blizini Ade Ciganlije. Na javnom nadmetanju, na kome su bili jedini ponuđač, Beograd na vodi je ovu površinu kupio po početnoj ceni, za 27 miliona evra. Zanimljivo je da je ova firma, prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, dužna gradu Beogradu oko 100 miliona evra, a sada se pojavljuje kao kupac zemljišta.

U pitanju je zemljište površine 55.169 kvadratnih metara koje se nalazi uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri.

“Kao i za mnoge druge brzinske rasprodaje vrednog zemljišta u vlasništvu grada Beograda, i ovde je karakteristično to da se na nadmetanje prijavljuje samo jedan ponuđač, da je cena početna, dakle nikakvog tu nadmetanja nema, već sve izgleda kao da je forma zadovoljena ali da se radi o pogodbi vlasti i podobnog privatnog investitora.” – izjavio je Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, koji je i ovaj put, kao i pri svim drugim rasprodajama javnog zemljišta i objekata u javnoj svojini, pratio ovo nadmetanje. “Umesto rasprodaje našeg grada zahtevamo da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju. Kada smenimo ovu kriminalnu vlast, zaustavićemo ovu otimačinu, a javna dobra ćemo koristiti tako da služe društvu i građanima i građankama u budućnosti.”

Pročitaj i ovo:

Radomir Lazović za Danas: Mi smo patriote – režim je izdajnički

Moj lični utisak više je vezan za ono što se dešavalo van tog prvog Skupštinskog zasedanja, nego ta dva dana u parlamentu prilikom konstituisanja novog saziva. Isti utisak je imao i Dobrica Veselinović kada smo započinjali naš rad u gradskom parlamentu – kaže u razgovoru za Danas Radomir Lazović poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije.

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.