Inicijativa Ne davimo Beograd podržava Pokret pravde iz Banja Luke na predstojećim lokalnim izborima u nedelju 15. novembra u Bosni i Hercegovini. Pokret pravde je nastao iz borbe protiv režima koji je policijskom brutalnošću i surovim obračunom sa neistomišljenicima oduzeo nevin život. Borba za život gde smo svi jednaki pred zakonom je osnovna stvar u jednom društvu, zato ovim putem pozivamo sve Banjalučane i Banjalučanke da u nedelju izaberu pravdu!

Solidarnost i ravnopravnost je ono što nam je potrebno da bismo se izborili sa onima koji nam svakog dana oduzimaju mogućnost da živimo normalno i dostojanstveno. Stvarne promene kreću sa ulice, iz parka, mesne zajednice. Iz nezadovoljstva i nepravde je krenula borba koja traži jednakost pred zakonom, odgovornost i pravdu za sve i ovo je mogućnost da njihovi zahtevi dobiju mesto u institucijama koje ih godinama ignorišu. Sa trgova je krenula borba za istinu. Borba da se sazna ko je ubio Davida. Borba za pravdu koja nam je oduzeta. Ova borba je borba svih nas i zato je u nedelju važno da se pokaže da dok nema pravde nema ni mira!

Pravda za Davida!
Pravda za Dženana!

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.