Pokret Ne davimo Beograd formirao je, zajedno sa Otvorenom građanskom platformom AKCIJA i Ekološkim ustankom zeleno-levu kaoliciju MORAMO koja će se kandidovati na predstojećim gradskim i republičkim izborima. Pored ove tri organizacije, koaliciju MORAMO čini i veliki broj drugih pojedinaca, aktivista i pokreta.

Govor Dobrice Veselinovića na predstavljaju koalicije MORAMO

Ključne teme na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije MORAMO su svakako ekologija i borba za zdravo životno okruženje.

U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana.

Budućnost u koju gledamo ne može biti ostvarena bez velikog ulaganja u obrazovanje.

Urbanistički razvoj naših gradova mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima, a ne tajkunima koji popunjavaju svaki metar javnog prostora.

Pored ovih tema za našu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu.

Pandemija nam je pokazala koliko je naš zdravstveni sistem u rasulu i da moramo uložiti velike napore da obezbedimo negu i neophodno lečenje svim našim građanima.

Formiranje koalicije MORAMO dolazi u trenutku velikog rasta podrške pokretu Ne davimo Beograd u Beogradu, kao i cele zeleno-leve grupacije. Istraživački centar Demostat objavio je da je podrška koaliciji oko 13 procenata u Beogradu, odnosno oko 7 procenata na nivou Republike. Takođe, istraživanja pokazuju da je najveća šansa za pobedu opozicije upravo u glavnom gradu, a smena vlasti u Beogradu mogla bi da bude i prvi korak ka oslobađanju cele Srbije.

Pogledajte predstavljanje koalicije MORAMO

Predstavljanje zeleno-leve koalicije MORAMO, pokreta Ne davimo Beograd, Otvorene građanske platforme AKCIJA i Ekološkog ustanka koja pored ovih organizacija okuplja i veliki broj aktivista i lokalnih pokreta. Javni događaj na kome su govorili Dobrica Veselinović i Biljana Đorđević ispred pokreta Ne davimo Beograd, Nebojša Zelenović i Dušica Barović, ispred OGP AKCIJA, Danijela Nestorović i Aleksandar Jovanović Ćuta, ispred Ekološkog ustanka.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.