Pismo Aleksandru Vučiću sa Dorćola

Poštovani gospodine Vučiću,

Pozivam Vas da prestanete da obmanjujete javnost i govorite neistinu. S obzirom da sam bio neposredni svedok događaja o kojima govorite, ovo tvrdim sa apsolutnom sigurnošću.

Radi se, parafraziraću (do citata nije teško doći), o prebijanju radnika na Starom gradu, tačnije donjem Dorćolu u Ulici Žorža Klemansoa, koji su kopali rupe za bandere kontaktne mreže budućih trolejbuskih linija koje bi tuda trebalo da prolaze, u noći 28. 4, tokom policijskog časa.

Budući da ste tu tvrdnju ponovili više puta, pozivam Vas da je demantujete.

Ukoliko je pri Vašem prvom obraćanju došlo do zabune, tj. ukoliko Vas je neko pogrešno informisao, opravdanje za ponavljanje ove lažne tvrdnje ne može se naći.

Ne želim da ulazim u motive i objašnjenja zbog čega svesno i sa namerom govorite neistinu kada je ovaj slučaj u pitanju.

Jednostavno, kao stanovnik dela grada o kome govorite osetio sam revolt zbog potpuno neopravdane stigmatizacije dela građana ove zemlje i grada Beograda. Sa svojim komšijama prisustvovao sam ovom događaju i on se nije odigrao ni približno onako kako tvrdite.

Bilo je sasvim suprotno. Između građana i radnika nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, a kamoli bilo kakvog nasilja i prebijanja.

Svakako da ste mogli da se u to i sami uverite – postoje nebrojeni snimci sa samog mesta događaja i sa okolnih zgrada.

Takođe, mogli ste da zatražite izveštaj MUP-a budući da je na licu mesta bilo nekoliko patrola policije, ako me sećanje ne vara, pet automobila i tri marice.

Konačno, da zaista pokazujete brigu za građane i radnike mogli ste lako da dođete do informacije zbog čega je došlo do ovog protesta.

Mogli ste da proverite da su radovi na trolejbuskoj mreži potpuno nelegalni, u suprotnosti sa Generalnim urbanističkim planom i sa neodgovarajućim ili nepostojećim dozvolama za takav projekat, a najmanje što ste mogli jeste da poslušate građane koji tu žive i kojima ovaj projekat nije u interesu. (Ovde se neću baviti činjenicom da se radilo u vreme policijskog časa, kao uostalom i prethodne noći, do sitnih sati, teškim građevinskim mašinama, i da su radnici bili bez zaštitne opreme, protivno merama Vlade Srbije i Kriznog štaba.)

Ali Vi niste uradili ništa od toga, naprotiv, bez ikakvih dokaza javno ste optužili pedesetak ljudi da su pretukli radnike, a ovde bih napomenuo da je među njima bilo i dece, što se jasno može videti sa snimaka. Glupost, bahatost ili bezobrazluk?

Iskreno Vam predlažem da demantujete svoju izjavu i da se izvinite građanima Dorćola ne bi li konačno uz Vaše ime moglo da stoji predsednik svih građana Republike Srbije.

A do tada, očito da „idioti“ koji su rušili Hercegovačku i dalje imaju dosta posla po Beogradu.

Autor: Aleksandar Nikolić
Izvor: List Danas

Pročitaj i ovo:

“Gradonačelnik” Zoran Radojičić ne zna ni koliki je budžet Grada Beograda

Šokirani smo činjenicom da gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nije upoznat sa iznosom budžeta grada. Naime, Radojičić je gostujući u jutarnjem programu "TV Pink" izneo netačan podatak o gradskom budžetu uvećavajući ga za enormnih 700 miliona evra. Da stvar bude gora, u javnosti je upravo aktuelna debata o budžetu, pa činjenica da gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada kojim upravlja, ostavlja utisak opšteg nemara i nesposobnosti.

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.